Liiketoiminta-alueet

Pro

Berner Pro on ammattilaisen strateginen kumppani. Erikoisosaamisemme keskittyy terveydenhuoltoon, laboratorioalaan, eläinten hyvinvointiin sekä ammattisiivoukseen ja keittiöhygieniaan.

Tuomme markkinoille suomalaisella työllä valmistettuja tuotteita. Oman tuotantomme lisäksi tarjoamme asiakkaidemme käyttöön korkealaatuisia tuotteita ulkomaisilta, alansa huippua edustavilta päämiehiltämme.

Avasimme vuoden 2017 lopulla proshop.berner.fi -yritysverkkokaupan, jonka ensimmäisen vuoden myynti ylitti kaikki odotukset. Uuden myyntikanavan löysivät ja ottivat heti aktiiviseen käyttöön eläinklinikat ja lemmikkieläinliikkeet, mutta vuoden loppua kohti kasvua tuli lähes kaikista asiakasryhmistämme. Jatkamme työtä edelleen ja tulemme ottamaan digitaaliset vaihtoehdot osaksi kaikkia liiketoimintojamme yhä vahvemmin.

Terveydenhuolto

Vuoden 2018 aikana käsihuuhteiden ja muiden infektioiden torjuntaan käytettävien tuotteiden käyttömäärät terveydenhuollossa kasvoivat, ja toimme markkinoille useita uusia tuotteita tähän käyttötarkoitukseen. Johtavana käsihuuhdevalmistajana kehitimme ja testasimme myös alkoholittomia vaihtoehtoja. Pitkän kehitystyön ansiosta tulemme lanseeraamaan vuoden 2019 aikana täysin uudenlaiseen teknologiaan perustuvan tuotteen, jolla vastaamme kasvavaan alkoholivapaiden tuotteiden kysyntään.

Erilaisten teline- ja annostelijaratkaisujen myynnit kasvoivat uusien sairaalarakennusprojektien myötä.

Ansell leikkaus- ja tutkimuskäsineissä markkina-asemamme säilyi edelleen vahvana ja lanseerasimme uusia innovatiivisia tuotteita, kuten uuden synteettisen kaksoiskäsineen, Gammex PI Glove-in-Gloven.

Kirurgian tuotteissa kasvoimme vahvasti joka sektorilla. Uudet sähkökirurgian tuotteemme saivat markkinoilla hyvän vastaanoton ja laadukkaat kirurgiset instrumenttimme olivat yhä useamman sairaalan ja kirurgin valinta vuonna 2018. Suu- ja leukakirurgian sekä käsikirurgian tuotteissa (KLS Martin) markkina-asemamme vahvistui edelleen. Tarjosimme kyseisten erikoisalojen kirurgeille innovatiivisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat myös potilaskohtaisesti räätälöidyt leikkaushoidot.

Omron-tuotteilla, muun muassa verenpainemittarit, kuumemittarit ja TENS-laite, on edelleen vahva asema suomalaisten apteekkien valikoimassa, kuin myös julkisessa että yksityisessä terveydenhuollossa ammattilaisten työkaluna.

Laboratoriot

Myynti sujui ennätystahtiin erityisesti Inforsin bioreaktoreissa ja inkubointiravistelijoissa. Myös huoltopalvelujen myynti kasvoi, ja näkymät myös jatkoon ovat erittäin hyvät.

Laboratoriotiimimme vahvistui vuoden aikana uusilla rekrytoinneilla ja uudistimme työskentelytapaamme. Vuoden aikana panostimme asiakaskoulutuksiin ja hyödynsimme demolaboratoriotamme laajentuneen portfoliomme esittelyyn asiakkaille.

Eläinten hyvinvointi

Vuonna 2018 panostimme avainasiakastyöhön. Nimitimme tiimiin avainasiakaspäällikön syventämään yhteistyötä yksityisten eläinklinikoiden ja eläinklinikkaketjujen kanssa. Työ on poikinut useita mielenkiintoisia kehityshankkeita, joita edistämme seuraavan vuoden aikana yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Lanseerasimme Hill’s Prescriprion Diet k/d Early Stage -tuotteet kissoille ja koirille. Kyseessä on tutkittu terapeuttinen ruoka kroonisen munuaisten vajaatoiminnan varhaisvaiheen (IRIS-luokitus 1) tukemiseen.

Kehitimme kasvattajayhteistyötä vuoden aikana. Avasimme www.hillskasvattajat.fi -kuluttajaverkkokaupan, jonka kautta voimme palvella Hill’s kasvattajaklubin jäseniämme nopeammin ja helpommin.

Puhtaus

Puhtaustuotteiden valikoimamme laajeni vuoden aikana, minkä ansiosta Berneristä tuli varteenotettava kokonaistoimittaja ammattisiivous- ja keittiöhygieniakategorioissa.

Aloitimme vuonna 2018 yhteistyön Viledan ammattituotevalikoimalla. Vahva brändi ja näkyvä markkinointi tukevat erinomaisesti Bernerin kokonaisvalikoimaa, ja jo ensimmäisen vuoden aikana tuotteiden myynti lähti liikkeelle erittäin hyvin.

Teimme tuotekehitystyötä aktiivisesti ja haimme samaan aikaan erilaisia lisäarvoa tuottavia digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla saamme kiihdytettyä kasvua tulevaisuudessa. Verkkokauppalanseeraus oli merkittävä askel myös puhtaustuotteille. Verkkokaupan valikoimassa onkin nyt entistä monipuolisempi valikoima tuotteita yritysten tarpeisiin.

Berner Eesti ja Ordior Eesti

Laboratoriolaitekauppa sujui hyvin Ordior Eestissä, ja liiketoiminta saavuttikin ennätystuloksensa. Suurimpien päämiesten, Shimadzun ja Fossin, tuotteet myivät hyvin, ja onnistuimme voittamaan kilpailutuksia kilpailijoidemme perinteisesti vahvoilla alueilla.

Mikrobiologiatuotteiden myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna.

Berner Medical

Ruotsin-liiketoiminta jatkoi vahvalla pohjalla myös vuonna 2018. Päätuoteryhmä Ansell-leikkauskäsineet menestyi hyvin kilpailutuksissa, ja onnistuimme kaikissa suurimmissa julkisissa hankinnoissa turvaten hyvät näkymät myös seuraaville vuosille.

Ansell lanseerasi vuoden aikana kaksi merkittävää uutuutta, Ansell Gammex PI Glove-in-Glove -leikkauskäsineen sekä Gammex PI Hybrid -leikkauskäsineen. Glove-in-Glove helpottaa ja nopeuttaa leikkaukseen valmistautumista uudella innovatiivisella pakkauksella, jossa kirurginen alus- ja päällyskäsine ovat pakattuina yhteen, ja käsineiden pukeminen onnistuu yhdellä kertaa. Gammex PI Hybrid taas edustaa täysin uudenlaista hybriditeknologiaa, jossa kaksi synteettistä materiaalia yhdistetään liitoksella, jolloin käsineestä saadaan vahva ja mukava käyttää.

Myyntiä olivat tukemassa Boden-desinfektioaineet ja Harry Holmsin telineet.