Liiketoiminta-alueet

Agentuuri

Hankimme, varastoimme ja toimitamme raaka-, lisä- ja apuaineita teollisuudelle ja infrasektorille kustannustehokkaasti ja nopeasti, Suomen lisäksi myös lähialueilla. Myymme muun muassa aminohappoja, lipeää, rehujen valkuaisia, kuituja ja suolaa.

Mahdollistamme tarvittaessa jopa koko raaka-aineiden hankintatoimen asiakkaan puolesta, ja asiakkaan tuotannossa syntyvistä sivuvirroista huolehtiminen on myös osa toimintaamme. Asiakas pystyy tällöin keskittymään omaan ydinosaamiseensa.

Vakiinnutimme asemamme lipeän toimittajana

Yksi vuoden 2018 merkittävimmistä saavutuksista oli asemamme vakiinnuttaminen venäläisen lipeän toimittajana Suomen-markkinoille. Natriumhydroksidi eli lipeä on tärkeä teollisuuskemikaali, jota käytetään muun muassa paperi- ja selluteollisuudessa, kemianteollisuudessa, vedenkäsittelyssä, puhdistusaineiden tuotannossa ja myös elintarvike- ja juomateollisuudessa puhdistustarkoituksiin.

Toimitamme nestelipeää säiliöautokuormina kotimaisesta varastosäiliöstä tai suorina junakuljetuksina valmistajalta. Emäksisen ja syövyttävän kemikaalin käsittely, varastointi ja kuljetus vaativat suurta huolellisuutta ja ammattitaitoa. Tiivis tiimityöskentely hankinta-, EHQS- ja myyntivastuullisten kollegoiden kesken sekä luotettavat logistiikkakumppanit ovat ratkaisevan tärkeitä onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.

Myös ajoituksemme markkinoille tulossa onnistui erinomaisesti. EU-lainsäädännöstä johtuvien tuotantoteknologisten muutosten seurauksena lipeän hinta on noussut.

Vienti kehittyy lähimarkkinalla

Vienti kehittyi vuoden 2018 aikana markkina-alueellamme myönteisesti. Lisäpanostuksemme Ruotsin-markkinoille näkyi positiivisena myynnin kehityksenä. Tavoittelemme kasvua lähialueilla ja etsimme kasvumahdollisuuksia aktiivisesti myös yrityskaupoilla.

Venäjän merkitys Agentuuri-liiketoiminnassa jatkoi kasvuaan. Varmistaaksemme positiivisen kehityksen myös tulevina vuosina, lisäsimme resurssejamme Venäjän-kaupassa. Maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta, näemme Venäjän nyt ja tulevaisuudessa erittäin tärkeänä markkina-alueena sekä tuonnin että viennin osalta.

Asiantunteva henkilöstö

Vuonna 2018 toimme Suomen-markkinoille monia uusia uutuustuotteita, joita asiantunteva myyntitiimimme markkinoi menestyksekkäästi. Kehitimme ja laajensimme edelleen ulkoistettua varastoverkostoamme, pystyäksemme palvelemaan asiakkaitamme kustannustehokkaasti mahdollisimman lähellä lopullista käyttöpaikkaa.

Osastomme pitkäaikainen johtaja Antti Rinta-Harri siirtyi konsernissa kohti uusia haasteita. Hänen johdollaan osastomme toimintaa kehitettiin menestyksekkäästi yli 10 vuoden ajan, ja kehitystyö jatkuu tarmokkaasti myös tulevaisuudessa. Agentuurin uutena johtajana aloitti 1.1.2019 Mika Pirhonen.